NIEUWE CAMPAGNE SAFEONWEB OVER TWEESTAPSVERIFICATIE



Tachtig procent van de hackings kan je voorkomen met tweestapsverificatie. Om criminelen buiten te houden, lanceert Safeonweb een nieuwe campagne om verificatie in twee stappen te promoten.

In oktober, de Europese maand voor cyberveiligheid, lanceren het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), Febelfin en de Cyber Security Coalition samen een sensibiliseringscampagne om de internetgebruiker aan te moedigen om accounts sterk te beveiligen met tweestapsverificatie of Two Factor Authentication (2FA).

HOE STEL JE DE TWEESTAPSVERIFICATIE IN?

Het instellen van 2FA verschilt per platform, maar over het algemeen zijn de stappen vrij gelijkaardig.
  • Ga naar de beveiligingsinstellingen van het account dat je wil beveiligen
  • Zoek naar de optie op 2FA in te schakelen en selecteer deze
  • Kies de tweede factor die je wil gebruiken
  • Volg de instructies op het scherm om de tweede factor te configureren
  • Test of alles goed is ingesteld

WAAR BEGINNEN?

Begin met je e-mail, activeer het vervolgens op de websites waar je ook je bankgegevens achterlaat: webshops, booking websites, ticketing websites,… en je sociale media.

HOE KOMEN FRAUDEURS AAN JE WACHTWOORDEN?

Sterke wachtwoorden gebruiken is noodzakelijk, maar wachtwoorden alleen beschermen je niet voldoende. Wachtwoorden worden gestolen of geraden door oplichters of ze ontfutselen ze met een list. De kans dat één van jouw wachtwoorden nu al op het internet zichtbaar is, is redelijk groot.

Het goede nieuws is dat je dat kan voorkomen door altijd en overal waar het kan een tweede sleutel te gebruiken naar een wachtwoord. Een oplichter kan je wachtwoord bemachtigen, maar dat is waardeloos zonder tweede sleutel.



Nieuws /