OPENSTELLING OUD BIBLIOTHEEKGEBOUW ALS KINDEROPVANGLOCATIE



De dienst kindzorg heeft in opdracht van Lokaal Bestuur Jabbeke onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om kinderopvang op het grondgebied te verduurzamen. Uit dit onderzoek is gebleken dat de oude bibliotheek, gelegen in het inbreidingsproject, op heden één van de weinige locaties is die zich enigszins (beperkt) leent naar inrichting van een kinderopvang.

In het kader van leegstandsbestrijding en in afwachting van een afbraak van het gebouw, kan bijgevolg dit gebouw tijdelijk opengesteld worden tot verhuur als locatie voor een kinderdagverblijf.

Het gebouw wordt aangeboden voorzien van aansluiting op alle nutsvoorzieningen (conform keuringsnorm).

Het schepencollege heeft in zitting van 23 september '24 aldus beslist om over te gaan tot openstelling van het gebruiksrecht van het oude bibliotheekgebouw, gelegen in de Kapellestraat 1C, 8490 Jabbeke in de vorm van een overeenkomst van bezetting ter bede.

Het selectiecriterium waar de inschrijver aan moet voldoen is als volgt bepaald:
  • Geschiktheid om deze beroepsactiviteit uit te oefenen, namelijk opvang voor baby’s en peuters (0 – 3 jaar)

 HOE KANDIDAAT STELLEN? 

De inschrijver kan zich kandidaat stellen voor deze bezetting ter bede van het gebouw door vóór 4 oktober 2024 een gemotiveerd schrijven te richten aan het College van Burgemeester en Schepenen, Dorpsstraat 3 te 8490 Jabbeke - gemeentehuis@jabbeke.be.

Het voorrangsbeleid wordt bepaald aan de hand van onderstaande criteria:
  • Lokale verankering en locatie
  • Aantal kinderen
  • Hoogdringendheid

De inschrijver engageert zich om de locatie conform de vereisten van Opgroeien (K&G) in te richten. De vergunningsprocedure is de verantwoordelijkheid van de inschrijver.

 INGEBRUIKNAME EN WAARBORG 

Ingebruikname van het gebouw is mogelijk vanaf 1 januari '25 en voor onbepaalde duur, maar onmiddellijk herroepbaar. De huurprijs is bepaald op €1.000/maand exclusief verbruikskosten. De waarborg is bepaald op 3 maanden huur, te storten voorafgaand aan de ingebruikname. De toekenning van een bezetting ter bede zal enkel gebeuren indien een goedkeuringsattest wordt verkregen voor elektriciteit en er een brandveiligheidsattest kan afgeleverd worden.

Na indiening, wordt door de dienst kindzorg een rangorde opgemaakt en worden de kandidaten ingelicht.

 MEER INFORMATIE 



Nieuws /