GRATIS REFLECTERENDE HUISNUMMERS REDDEN MENSENLEVENS



Een duidelijk en goed zichtbaar huisnummer is wettelijk verplicht. Het kan ook mensenlevens redden. Tijdens een noodgeval telt namelijk elke seconde. Hulpverleners kunnen geen belangrijke tijd verliezen met het zoeken naar het juiste huisnummer. Een goed zichtbaar huisnummer helpt ook postbodes en pakjesdiensten. Zij kunnen sneller een juist adres vinden. Hierdoor bussen ze niet verkeerd en worden problemen vermeden. Daarom geeft Lokaal Bestuur Jabbeke elke inwoner een gratis reflecterend huisnummer. Uw persoonlijk huisnummer wordt binnenkort bij u in de bus aangeleverd.

 WAAR HANG IK HET HUISNUMMER? 

 U hangt het huisnummer best op een goed zichtbare plaats, zo dicht mogelijk bij de openbare weg. We raden aan op dit op de brievenbus te hangen op een hoogte tussen 0.5m en 1.5m. U mag het nummer aan de voorgevel hangen bij volgende situaties:

  • de voorgevel staat op de grens met het openbaar domein
  • de voorgevel staat op minder dan 8m van de openbare weg

Hang in dit gavel het nummer iets hoger, op een hoogte van 1.5m en 2m vanaf de grond.

 WAT DOE IK MET MIJN EIGEN HUISNUMMER? 

 Uw eigen originale huisnummer mag natuurlijk blijven hangen. Wanneer het niet meer goed leesbaar is, verouderd is of te ver van de openbare weg hangt, kunt u dit het beste verwijderen.

 

 HEEFT U NOG VRAGEN?

De reflecterende huisnummers worden gefaseerd bedeeld, elk adres in Jabbeke (uitgezonderd wooneenheden) krijgen dit jaar nog een gratis reflecterend huisnummer.

;



Nieuws /