BEN JIJ KLAAR OM JE TUIN TE BEHAGEN?



Klaar om jouw tuin te behagen? Ook dit jaar organiseert het Regionaal Landschap Houtland & Polders de plantgoedactie ‘Behaag je Tuin’. Een jaarlijkse samenaankoop van streekeigen plantgoed omdat we het belangrijk vinden dat iedereen met een tuin, groot of klein, toegang moet hebben tot een aanbod streekeigen, autochtoon en kwalitatief plantgoed. Van hoogstammige (fruit)bomen en knotbomen tot gemengde pakketten voor het aanplanten van hagen, heggen, houtkanten of vogelbosjes en dat allemaal aan een voordelig tarief.

Maar natuurlijk ook omdat het in iedere tuin gewoon heel erg mooi is. En vele kleintjes maken één grote: door in elke tuin wat plantgoed te voorzien, verfraaien we niet alleen onze tuinen maar het ganse landschap. Gevolg: meer leven: meer bloemen, meer vlinders, meer bijen, meer vogels, meer egels… En dan hebben we het nog niet gehad over de gunstige neveneffecten: verkoeling tijdens de warme zomermaanden, meer schuil- en nestplaatsen voor insecten of vogels, fruit… Je tuin behagen zal je dus zeker ook behagen!

Bestellen boor de samenaankoop streekeigen plantgoed aan een voordelig tarief, kan via www.behaagjetuin.be vanaf 1 september tot en met 15 november 2024. Afhalen van het bestelde plantgoed kan ter hoogte van de parking Tillegembos op vrijdag 6 december (namiddag) of zaterdag 7 december (voormiddag).

Plan goed jouw plantgoed want de juiste plant hoort op de juiste plaats. Niet alleen de grondsoort is belangrijk maar ook de standplaats en de beschikbare ruimte. Voor meer informatie kan je terecht op www.bomenwijzer.be.



Nieuws /