32875 - RUIMTELIJKE PLANNING - BEKENDMAKING - publieke raadpleging over het ontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan PERMEKESCHOOL en het participatiemoment op 5 september 2024



In toepassing van artikel 2.2.21 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening organiseert het college van burgemeester en schepenen de publieke raadpleging over het ontwerp RUP PERMEKESCHOOL, zoals voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad op 3 juni 2024.

Het planningsproces bestaat uit vijf fasen die leiden tot volgende documenten: de startnota en procesnota, de scopingnota, het voorontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan, het ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan en het definitief ruimtelijk uitvoeringsplan.

Tijdens de huidige fase wordt het ontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan zoals voorlopig vastgesteld in de gemeenteraad op 3 juni 2024 ter inzage gelegd op het gemeentehuis, dit gedurende een termijn van zestig dagen, hetzij van 29 juli 2024 tot en met 27 september 2024.

 HET ONTWERP RUP OMVAT: 

  • Een grafisch plan dat aangeeft voor welk gebied of welke gebieden het plan van toepassing is;
  • De erbij horende stedenbouwkundige voorschriften inzake de bestemming, de inrichting en/of het beheer;
  • Een toelichtingsnota met een onder andere de weergave van de feitelijke en juridische toestand; de relatie met het ruimtelijk structuurplan of de ruimtelijke structuurplannen waarvan het een uitvoering is; de mer-screening; een beschrijving en verduidelijking van de doelstellingen van het plan.
  • Een procesnota met beschrijving van het planningsproces en de plancompensaties.

Er wordt een participatiemoment voorzien op 5 september doorlopend van 19u tot 21u in het Vrijetijdscentrum Jabbeke, Vlamingveld 40 te Jabbeke. Er worden infopanelen geplaatst waaraan doorlopend vragen gesteld kunnen worden, bijkomend zal er presentatie zijn over dit dossier omstreeks 19u30.

Dit dossier met alle nuttige informatie ligt voor iedereen ter inzage te Jabbeke, op het gemeentehuis, Dorpsstraat 3 tijdens de kantooruren. Inzage is enkel mogelijk na telefonische afspraak op het nummer 050/81 02 11. De documenten kunnen ook hier geraadpleegd worden.

Reacties of opmerkingen op het ontwerp RUP kunnen uiterlijk de laatste dag van de terinzagelegging aangetekend toegezonden aan het college van burgemeester en schepenen, Dorpsstraat 3 te 8490 Jabbeke of er afgegeven worden tegen ontvangstbewijs of via mail bezorgd te worden op gemeentehuis@jabbeke.be.