FEDERAAL TOKEN
Inhoud


Een federaal token is een kaartje met de afmetingen van een bankkaart, met daarop 24 persoonlijke codes en uw naam. U kunt met uw token, net als met een elektronische identiteitskaart (eID), toegang krijgen tot bepaalde beveiligde online diensten van de overheid. U kunt met uw token ook documenten digitaal ondertekenen. U kiest bij het aanmelden bij een beveiligde online dienst voor de optie 'token'. Vervolgens geeft u uw persoonlijke gebruikersnaam en paswoord in. De website vraagt u dan om één van de 24 codes van uw token in te geven.

Voorwaarden


procedure

Procedure


Online een federaal token aanvragen

Als u een elektronische identiteitskaart (eID) hebt, met de bijhorende pincode, een kaartlezer en de juiste software, dan kunt u online een token aanvragen. Als u al een federaal token had en een nieuw token aanvraagt, wordt uw huidige token ongeldig. De eerste werkdag na de aanvraag wordt het token gedrukt en opgestuurd per post naar uw officiële adres. Binnen 2 à 3 dagen ontvangt u het token.

Via een loket een federaal token aanvragen

Als u geen eID hebt, kunt u ook een token aanvragen via een speciale procedure. De registratie en controle van uw identiteit gebeurt dan manueel door een loketmedewerker.  U kunt hiervoor terecht bij het registratieloket van Fedict in Brussel. Voor een afspraak neemt u contact op met de ServiceDesk van Fedict. Na controle van uw identiteit ontvangt u uw gebruikersnaam en paswoord. Het token wordt automatisch per post opgestuurd naar uw officiële adres.

Wat Meebrengen


bedrag

Bedrag


Het federaal token is gratis.

Links


Veelgestelde vragen over het token - informatie van Fedict

BevoegdeOverheidsdiensten


Federale overheid

AfleverendeDiensten


waarde

Geografische Toepassingsgebieden