PWA WORDT WIJK-WERKEN OP 1 JANUARI 2018
Op 1 januari 2018 wordt PWA vervangen door ‘wijk-werken’, een beslissing van de Vlaamse Regering.

Concreet betekent dit dat de 10 lokale besturen van onze regio, met name Brugge, Blankenberge, Zuienkerke, Knokke-Heist, Damme, Jabbeke, Beernem, Oostkamp, Zedelgem en Torhout beslist hebben om de handen in elkaar slaan en samen met VDAB ‘wijk-werken’ te organiseren. Zij richten hiervoor de wijk-werkorganisatie ‘Wijk-up’ op.

WIJK-WERKEN VOOR DE WERKZOEKENDE


Via het systeem van ‘wijk-werken’ kan je als werkzoekende aan de slag in scholen, verenigingen, land- en tuinbouwbedrijven of bij de gemeente. Maar ook bij mensen thuis is er de mogelijkheid om enkele uren per week extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: het is immers een eerste stap in de zoektocht naar een duurzame job.

Alle info voor wijk-werkers is terug te vinden op de website https://www.vdab.be/wijk-werken/wijk-werker.

WIJK-WERKERS VOOR GEBRUIKERS


Als school, particulier, vzw,… kan je een beroep doen op het systeem van ‘wijk-werken’ en kan je iemand verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden, instaan voor de kinderopvang of busbegeleiding in een school: met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkeerwachter of logistieke hulp bij events, kan een beroep doen op een ‘wijk-werker’. Als gebruiker vergoed je de wijk-werker met een cheque. De kostprijs voor een wijk-werkcheque is 7,45€. Er wordt 1 cheque per begonnen uur betaald.

Interesse om u te registreren als gebruiker? Neem dan zeker een kijkje op de website https://www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker. Je kan ook hiervoor steeds terecht bij de werkwinkel of het OCMW.

Wijk-werkorganisatie Wijk-up vind je in de werkwinkel van Brugge ( in het station, kant Sint-Michiels). Er worden ook lokale zitdagen georganiseerd . Neem ook hiervoor contact op met de werkwinkel van Brugge om te vernemen wanneer er zitdagen zijn. Er wordt in de loop van december nieuwe info verspreid met contactgegevens, locatie voor de zitdagen, etc.(laatst gewijzigd:4-12-2017)
Nieuws /