INFORMATIEAVOND WETGEVING TABAK, ALCOHOL, STERKE DRANKEN EN DE E-SIGARET
Sinds kort word er door de Controledienst Tabak en Alcohol van de FOD Volksgezondheid meer toezicht georganiseerd op de verkoop van alcohol aan jongeren. De dienst voert niet alleen controles uit in cafés, maar ook in buurtwinkels, nachtwinkels en grootwarenhuizen én tijdens festivals en fuiven. Afhankelijk van de ernst van de inbreuk zijn daarop belangrijke boetes.

Meer dan dat gaat het voor het schepencollege om een voorbeeldfunctie bij het gebruik van en in gemeentelijke infrastructuur en op de gemeentelijke terreinen.

Het schepencollege biedt daarom de besturen van de Jabbeekse verenigingen en lokale organisatoren van fuiven en evenementen de mogelijkheid tot het kosteloos bijwonen van een informatieavond, verzorgd door de heer Jean-Pierre Vanheerswynghels van de FOD Volksgezondheid.

De informatieavond is opgebouwd uit volgende onderdelen:

-een uiteenzetting omtrent de geldende wetgeving inzake tabak, alcohol, sterke drank en de e-sigaret
-het theoretisch gedeelte wordt ondersteund door voorbeelden uit het werkveld
-de voorstelling van een to do-plan voor diegenen die een fuif of evenement willen organiseren
-een vragenronde

Deze informatieavond gaat door op donderdag 20 april 2017 om 20u en dit in het Vrijetijdscentrum te Jabbeke. Inschrijven is noodzakelijk en kan aan de balie van het gemeentehuis Jabbeke, via gemeentehuis@jabbeke.be of via 050/81 02 11. De inschrijvingen lopen tot uiterlijk 18 april 2017.

Het schepencollege hoopt u alvast te mogen verwelkomen.(laatst gewijzigd:6-3-2017)
Nieuws /